De beste fietsendrager voor elektrische fietsen 2020

Om je elektrische fiets(en) mee te nemen met de auto heb je een extra sterke fietsendrager voor op de trekhaak nodig. De beste fietsendrager voor elektrische fietsen is op dit moment de Thule EasyFold XT 2. Zoek je een goedkoper alternatief, zonder teveel concessies te doen op kwaliteit en functionaliteit, ga dan voor de ProUser Diamant.


De beste keuzes samengevat

1. Thule EasyFold (933) XT 2

De beste fietsendrager voor elektrische fietsen


Thule EasyFold XT 2

De EasyFold XT 2 scoort bijzonder goed op alle vlakken. Deze fietsendrager springt boven alle concurrenten uit door het totaalplaatje van ultiem gebruiksgemak, Scandinavische bouwkwaliteit en de aandacht voor detail in de afwerking.

bekijk op bol.com
bekijk op amazon.nl

2. ProUser Diamant

De budgettopper elektrischefietsendrager


ProUser Diamant

De ProUser Diamant blinkt al jaren uit in prijs/kwaliteit-verhouding. Deze fietsendrager is een goedkoper alternatief voor de Thule Easyfold XT 2. De ProUser Diamant heeft alle belangrijke gemakken die de Thule EasyFold XT 2 ook heeft, maar voor een flink lagere prijs.

bekijk op bol.com

Let op: Elektrische fietsen zijn zwaarder dan normale fietsen. Een fietsendrager voor elektrische fietsen moet namelijk sterk genoeg zijn om dat extra gewicht te kunnen dragen. Veel fietsendragers zijn daarom niet geschikt om elektrische fietsen mee te vervoeren en zouden bezwijken onder het gewicht.

Ook moet de auto beschikken over een trekhaak en moet de maximale kogeldruk van de trekhaak hoog genoeg zijn. Meer over de trekhaak en kogeldruk


Inhoud

Beste fietsendrager voor de elektrische fiets

Review van de Thule EasyFold XT 2
Review van de ProUser Diamant

Overige fietsendragers

ANWB Touring Flex II
Uebler i21
Twinny Load E-Wing
Bosal Tourer
Hapro Atlas 2
Yakima FoldClick 2

Achtergrond

Hoe heb ik beoordeeld?
Trekhaak en kogeldruk


Thule EasyFold XT 2 review

Thule EasyFold XT 2

De EasyFold XT2 is de meest complete fietsendrager voor elektrische fietsen die op dit moment verkrijgbaar is. Hij is voorzien van alle gemakken zoals een kantelscharnier, opvouwfunctie, sloten en wieltjes. Het installatieproces is supersimpel en de bouwkwaliteit is superieur. De EasyFold XT2 is wat aan de prijzige kant, maar je krijgt een hoop waar voor je geld.

Thule heeft de EasyFold XT 2 ontworpen met elektrische fietsen in het achterhoofd. Met deze fietsendrager kun je zorgeloos zware elektrische fietsen vervoeren. Met een maximaal draaggewicht van 60 kg vervoer je twee fietsen tot 30 kg. Meer dan genoeg voor elektrische fietsen, die gemiddeld 22,3 kg wegen zonder accu.

Pluspunten Thule EasyFold XT 2

 • Voelt robuust en stevig aan
 • Uiterst eenvoudig, zonder gereedschap te bevestigen
 • Hoog laadvermogen: maar liefts 60 kg (tot 30kg per e-bike)
 • Superieur gebruiksgemak (wieltjes, kantelbaar, opvouwbaar, verstelbaar en draagbaar)
 • Zowel de fietsen als de drager kunnen op slot
 • Beschermd fietsen tegen beschadigingen
 • Geschikt voor dikke banden (mountain bikes)

Minpunten Thule EasyFold XT 2

 • Platform zelf is wat zwaar (17.9 kg)
 • Accessoires alleen apart verkrijgbaar: Zoals zevenpolige stekker, opberghoes en oprijgoot
 • Niet goedkoop

Thule EasyFold XT 2 monteren op de trekhaak

Nou, monteren kan ik het niet eens noemen. Thule heeft dit echt heel eenvoudig gemaakt. Je tilt de (opgevouwen) drager boven de trekhaak en laat hem er op zakken.

Vervolgens draai je aan de rechterkant aan de bevestigingsknop om hem strakker om de kogel te stellen. Ten slotte trek je de vergrendelingshendel naar beneden. Die kun je ook gelijk met de sleutel op slot zetten, zodat niemand de drager van de trekhaak kan tillen.

Daarna steek je 13-pins stekker naast de trekhaak in de auto.

Heb je een 7-pins- en geen 13-pins-aansluiting op je auto? Een 13-naar-7-pins verloopstuk is apart verkrijgbaar.

Vervolgens klap je beide draagkleppen met de bandengoot uit. Je voelt direct hoe robuust deze drager dan is. De bewegende onderdelen voelen stevig aan en de scharnieren bewegen soepel zonder veel kracht te hoeven zetten.

Klaar voor gebruik! Het monteren was letterlijk in 20 seconden gepiept, zonder gereedschap. Je hoeft dus zelfs niet eens onderdelen zoals de verlichting of het nummerbord op hun plaats te zetten.

E-bikes laden en vastzetten op de Thule EasyFold XT 2

Als de fietsendrager zelf op de trekhaak zit is het tijd om de e-bikes er op te zetten.

De fietsen heb ik op de drager getild. Dit is niet hoog ±80 cm, en niet veel zwaarder dan de drager zelf. Mocht dit te zwaar zijn voor je, dan kun je een oprijgoot bestellen. Die klik je aan de zijkant van de EasyFold XT 2 en dan kun je de de fietsen vanaf de grond de drager opduwen.

Eenmaal op de fietsendrager zet je iedere fiets vast met een framehouder. Die gaat om het frame van je fiets en draai je stevig aan. Goed dat deze grijper een maximale aandraaikracht toestaat. Hiermee voorkom je schade aan het frame van je e-bike, en staat de fiets toch stevig vast. Op deze framebevestiging zit ook een slot, zodat je e-bike er niet zonder sleutel afgehaald kan worden. Wel zo veilig.

Als de framebevestiging vastzit zet je per fiets ook nog beide wielen op hun plek met de spanbanden naast de wielgoot. Let op dat het ventiel niet precies in de weg zit. Die spanbandje maak je ook zo weer los door het hendeltje dat er op zit omhoog te trekken. That’s it, je kunt nu gaan rijden!

Thule EasyFold XT 2: Bijzonder comfortabel in gebruik

Waar de EasyFold XT 2 van Thule echt onderscheidend in is, is gebruiksgemak.

De drager wordt geleverd in een stevige doos en is al volledig gemonteerd. Je kunt hem dus direct gebruiken.

Ik liet net al even doorschemeren dat je de drager in opgevouwen stand op de trekhaak kan plaatsen. Je vouwt het apparaat namelijk compact op als die niet in gebruik is. Hiermee wordt het geheel aanzienlijk kleiner en een stuk handzamer. Opbergen in de schuur of mee te nemen in de achterbak van de auto is geen probleem.

In opgevouwen stand hoef je de XT 2 niet te tillen. Er zitten namelijk wieltjes onder waardoor deze verrijdbaar is, vergelijkbaar met een koffer.

De EasyFold 2 XT is voorzien van brede wielgoten. Onderstaande video laat goed zien dat een zware elektrische mountainbike (met dikke banden) ook prima op deze fietsendrager past. Ook zie je hoe de wieltjes onder de drager helpen bij verplaatsen.

Een tweede toppunt van gebruiksgenot is dat de EasyFold XT 2 kantelbaar is. Dat betekent dat je de fietsdrager, met fietsen en al, 90° naar voren (van de auto af) kunt klappen.

Vervolgens kun je de achterklep van de auto open doen, omdat de drager niet meer in de weg zit. Dit is superhandig, want bij fietsendragers zonder kantelfunctie kan de achterbak niet open zolang de dragerop de auto zit. En de fietsen, of de hele drager van de auto moeten halen omdat je een tas vergeten bent in de kofferbak te doen.

Om de drager te kantelen duw je met je voet op het pedaal aan de voorkant van de drager.

EasyFold XT 2 kantelen

Handige accessoires voor de EasyFold XT 2

De volgende accessoires worden niet meegeleverd als je de EasyFold XT 2 koopt. Mocht je ze wel nodig hebben dan zijn ze los verkrijgbaar. Af en toe zijn ze als bundel-deals verkrijgbaar.

Verloopstekker – Als je auto een 7-pins stroomaansluiting heeft past de 13-pins stekker van de fietsendrager niet. Klik deze omvormer op de 13-pins stekker en nu past deze wel in een 7-pins contact.

Opberghoes – Met deze draagbare opberghoes houd je de fietsendrager schoon en droog en neem je het makkelijk mee.

Oprijgoot – Als je de zware e-bikes niet op de fietsendrager wilt of kunt tillen is deze opklapbare oprijgoot een mooie uitkomst. Je klikt hem aan de zijkant van de drager en je duwt de fietsen zo de drager op. Bovendien kan de oprijgoot onder het middenstuk van de fietsendrager worden opgeslagen als je hem niet gebruikt.

Framebeschermer – Ik hoor dat sommige frames toch beschadigd kunnen raken door het strak aandraaien van de klemmen waarmee de fiets op de fietsgedrager wordt gehouden tijdens het rijden. Om dit te voorkomen kun je een frameprotector gebruiken. Dit dient als een extra laag tussen het frame en de klemgreep en voorkomt baschadigingen maar houdt de grip. Zeker voor extra lichte of carbonframes is dit aan te raden.


ProUser Diamant review

ProUser

Voor de topafwerking en kwaliteit van de Thule EasyFold XT 2 betaal je op dit moment rond de 550 Euro. Dat is een hoop geld. Daarom heb ik nadrukkelijk gezocht naar een goedkoper alternatief die de beste prijs/kwaliteitsverhouding biedt.

Ik stuitte al snel op het merk ProUser. ProUser heeft, jaren geleden al, een trekhaakfietsendrager ontworpen voor elektrische fietsen genaamd ‘Diamant’. En deze is goedkoop, zo’n 290 euro op moment van schrijven. De ProUser Diamant wint al jaren de beste-koop-prijzen, en dat is niet zonder reden hebben we gemerkt.

De ProUser Diamant heeft alle belangrijke gemakken die de Thule EasyFold XT 2 ook heeft, voor een flink lagere prijs.

Pluspunten ProUser Diamant

 • Supereenvoudig op de auto te monteren
 • Goedkoop en toch compleet
 • Stevige constructie
 • Hoog draaggewicht (60 kg), sterk genoeg voor twee e-bikes
 • Inclusief opbergtas
 • Verstelbare wielstraps
 • 13-/7-polige combistekker
 • Vier jaar op rij ‘beste koop’ volgens consumentenbond

Minpunten ProUser Diamant

 • Kantelhendel zit op onhandige plek
 • Wielgoten moet je apart uitklappen en vastgedraaien
 • Geen wieltjes
Dit is toch een oud model? Klopt, er is inmiddels een nieuwere versie uit van de ProUser Diamant. De Diamant SG2 (second generation). Helaas is dit nieuwe model een stuk duurder dan de klassieke Diamant, zonder dat daar noemenswaardige verbeteringen tegenoverstaan. Daarom raad ik nog steeds de standaard Diamant van ProUser aan.

Ter vergelijking met de EasyFold XT 2 van Thule, lever je wat in op met name de afwerking en bouwkwaliteit en een paar gemakken zoals de maximale klemdruk van de framehouders en het voetpedaal voor de kantelstand.

Ook moet je bij de ProUser Diamant wat meer dingen uitklappen en vastdraaien voordat je wegrijdt. Voor sommigen is het gemak en de superieure kwaliteit van de EasyFold XT 2 het geld waard, anderen besparen lieveren wat geld zonder grote concessies te doen.

De ProUser Diamant kan in grote lijnen wat de Thule EasyFold XT 2 ook kan: Twee elektrische fietsen meenemen en kantelen om de achterklep te kunnen openen. De drager is opvouwbaar en makkelijk de bevestigen op de trekhaak.

De ProUser Diamant monteren op de trekhaak

De ProUser zet je net als de Thule EasyFold XT 2 in opgevouwen stand op de trekhaak. Daarna duw je de grote hendel aan de rechterkant naar beneden. Om hem echt te vergrendelen schuif je nog het slot op de hendel naar links en draai je deze op slot als het groene icoontje te zien is. Een eenvoudig proces.

Mocht de drager na het vergredendelen alsnog wat speling hebben, dan zit er aan de linkerkant een intstelbout die je met een steeksleutel kunt aandraaien. Hiermee pas je de standaardpakking van de drager op de trekhaak aan. Meestal is dit niet nodig en zit de drager gelijk goed vast.

Tip: let bij het plaatsen van de drager goed op dat er geen kabels op of rond de trekhaak slingeren. Als die tussen de trekhaak en de drager komen is de kans groot dat de kabel beschadigd raakt. Dan moet je naar de garage om ze te laten vervangen.

Als de fietsendrager eenmaal op de trekhaak vergrendeld zit, sluit je de stekker aan voor de verlichting. Met deze stekker heeft ProUser iets moois gedaan. Deze heeft namelijk twee kanten, een 13-polige en een 7-polige. Erg slim, hierdoor heb je nooit een verloopstuk nodig en is de drager op alle auto’s aan te sluiten.

ProUser Diamant ingeklapt

Het uitklappen van de fietsgoten is bij de Diamant wat meer werk dan bij de EasyFold XT 2. Bij dit model moet je vier fietsgoten uit het frame schuiven en vastdraaien met handschroeven. Als dat is gelukt klap je de drager open en draai je de kentekenplaat naar het midden en klik je hem vast. Nu alleen nog even de lichten uitklappen. Die draai je als het ware onder de fietsendrager door en ook die klik je vast op hun plek.

Zoals je ziet is met name het uitklappen en vastzetten van alle onderdelen wat meer werk dan bij de EasyFold XT2 van Thule. Maar al-met-al prima te doen. En je hebt er geen gereedschap bij nodig!

E-bikes laden en vastzetten op de ProUser Diamant

Het laden en vastmaken van de elektrische fietsen op de Diamant fietsdrager gaat vrijwel hetzelfde als bij de EasyFold XT 2. Makkelijk en snel.

De ProUser Diamant wordt net als de EasyFold XT 2 zonder oprijgoot geleverd. Deze accessoire is wel los verkrijgbaar mocht je de fietsen niet willen of kunnen optillen om ze op de drager te zetten. Dit scheelt op de totaalprijs als je de oprijgoot niet nodig hebt.

Eenmaal op de drager zet je de fietsen vast met een klem om het frame. De klem draai je strak aan. Helaas zit hier geen beveiliging tegen te strak aandraaien op zoals die wel op de EasyFold XT 2 zit. Pas dus op dat je de framebevestiging niet té strak aandraait anders beschadig je de fiets.

Beide frameklemmen zijn op slot te zetten. Daarmee voorkom je dat de fietsen makkelijk van de drager kunnen worden gestolen.

Om de elektrische fietsen stevig vast te zetten zitten er ook nog, per fiets, twee wielstraps op de wielgoot. Met de straps zet je de fietsen goed vast op hun plek, en voorkom je dat bijvoorbeeld het voorwiel gaat draaien door de wind.

Fijn aan deze wielbevestigingen is dat ze te verschuiven zijn op de wielgoot, in tegenstelling tot die van de EasyFold XT 2. Handig als je bijvoorbeeld ook een kinderfiets mee willen nemen op de fietsdrager. Je maakt dan de afstand tussen de bevestigingen wat kleiner.

Tenslotte worden bij de ProUser Diamant ook nog een paar kleine spanbanden meegeleverd. Ik vroeg me eerst af wat de toegevoegde waarde daar van is. Maar blijkbaar zijn ze bedoeld om de e-bikes extra goed vast te maken aan de draagstang achter de fietsen. Of het echt nodig is weet ik niet. De EasyFold XT 2 heeft deze extra bandjes niet.

ProUser Diamant: Makkelijk, functierijk maar toch betaalbaar

Qua functies doet de ProUser Diamant eigenlijk niet onder voor de EasyFold XT 2 van Thule. Deze budgetfietsendrager is op te klappen en compact op te bergen. Hij is kantelbaar, zodat je altijd de achterklep van de auto open kunt doen. Je kunt er prima twee elektrische fietsen op meenemen a dertig kilo per stuk. Zowel de drager als de frameklemmen kunnen op slot. De stekker past op zowel een zeven als een dertienpolig contact.

Je mist alleen wieltjes om de fietsendrager mee te verplaatsen en je moet iets meer werk verzetten om de drager op de auto to monteren.

In deze video zie je de voordelen en functies van de ProUser Diamant op een rijtje gevolgd door een demonstatie.

Handige accessoires voor de ProUser Diamant

De volgende accessoires worden niet meegeleverd als je de ProUser Diamant koopt. Mocht je ze wel nodig hebben dan zijn ze los verkrijgbaar. Af en toe zijn ze als bundel-deals verkrijgbaar.

Oprijgoot – Als je de zware e-bikes niet op de fietsendrager wilt of kunt tillen dan biedt ook deze opklapbare oprijgoot uitkomst. Je legt hem aan de zijkant op de drager. Vervolgens rijdt je de fietsen de drager op. Je hoeft zo niets te tillen.


Overige fietsendragers voor elektrische fietsen

De volgende fietsendragers zitten in het topsegment en je zal er geen buil aan vallen. Maar de Thule EasyFold XT 2 en de ProUser Diamant zijn in bijna alle gevallen een betere keuze. Desalniettemin bespreek ik ze wel even, omdat je in sommige gevallen toch beter af kan zijn met één van de volgende fietsendragers.

ANWB Touring Flex II

ANWB Touring Flex II

Opzich is de Touring Flex II van ANWB een goede fietsendrager voor twee elektrische fietsen. Hij is opklapbaar, sterk (tot 60 kg), voorzien van kantelscharnier en kan op slot. Ik lees alleen hier en daar berichten over problemen met onderdelen die kapot gaan. Ik vind ook reviews waaruit blijkt dat de bouwkwaliteit soms tegenvalt. Tenslotte is de drager met 17 kilo niet de lichtste. Maar het belangrijkste minpunt is dat de prijs veel hoger ligt dan die van de ProUser Diamant. Dus qua prijs/kwaliteit wint de ProUser diamant. ANWB-leden krijgen echter wel wat korting, dus in dat geval kan het de overweging waard zijn.

Uebler i21

Uebler i21

De Uebler i21 valt direct op tussen de concurrentie. Deze drager is namelijk bijzonder klein en licht (13 kg). Je kunt de drager ook opvouwen en daarmee heel compact opbergen. Het lage gewicht biedt uitkomst als de trekhaak van je auto niet veel gewicht aankan, zelf zegt Uebler dat een maximale kogeldruk van 50 kg genoeg is.

De reden waarom ik deze Uebler fietsendrager niet verkies boven de EasyFold XT 2 van Thule, is de prijs. De EasyFold XT 2 is iets goedkoper en heeft een net wat verfijndere afwerking. Zoek je echter de meest lichte fietsendrager voor je elektrische fietsen omdat de trekhaak te ontzien, dan is de Uebler i21 wel degelijk een betere keuze dan de EasyFold XT 2.

Twinny Load E-Wing

Twinny Load E-Wing

De Twinny Load E-Wing concurreert op het prijsniveau met de ProUser Diamant. Helaas laat de E-Wing een aantal steken vallen. De bouwkwaliteit is minder goed dan de Diamant en deze fietsendrager voelt niet zo solide aan. Ook zijn de kabels niet netjes weggewerkt. Nog een minpunt is dat de fietsen op de drager niet op slot gezet kunnen worden. Hierdoor riskeer je dat de e-bikes van de drager worden gestolen.

Bosal Tourer

Bosal Tourer

De Bosal Tourer lijkt heel erg veel op de ProUser Diamant. Eerlijk gezegd vermoed ik dat ze door dezelfde fabrikant, of in de zelfde fabriek zijn gemaakt. Kwa gebruiksgemak en afwerking komen ze om die reden ook overeen. Op moment van schrijven is de ProUser Diamant wat beter verkrijgbaar en meestal iets goedkoper dan de Bosal Tourer daarom is de Diamant mijn eerste keuze als budget fietsendrager voor e-bikes.

Hapro Atlas 2

Hapro Atlas 2

De Hapro Atlas 2 krijgt veel goede reviews bij verschillende webshops. Bovendien is het een stevige fietsendrager die ook nog eens bijzonder compact is. In dat opzicht lijkt de Hapro Atlas 2 op de Uebler i21. Een probleem bij de Atlas 2 is dat het maximale draaggewicht maar 50kg is, in tegenstelling tot de 60kg van de meeste concurrenten. Opzich is 50 kg genoeg voor de meeste elekrtische fietsen, maar als je twee zware e-bikes wilt vervoeren, kan het zijn dat de Atlas 2 niet sterk genoeg is.

Yakima FoldClick 2

Yakima FoldClick 2

De Yakima FoldClick 2 wordt door de ANWB aangeprezen omdat het een erg compacte, lichte en complete fietsendrager is. Deze drager concurreert met de Thule EasyFold XT 2 in hetzelfde prijssegment. Met 14,5 kg is dit een bijzonder lichtgewicht systeem dat compact is op te vouwen naar 67cm × 74cm × 28cm. De wielgoten zijn opbouwbaar en ook de FoldClick 2 beschikt over een kantelsysteem op de trekhaak. Toch is de EasyFold XT 2 net iets steviger, netter afgewerkt en sneller te installeren.

Zoek je dus een lichtgewicht alternatief voor de EasyFold XT 2, kijk dan vooral even naar dit model van Yakima.


Fietsendragers voor elektrische fietsen

Elektrische fietsen zijn zwaarder dan normale fietsen. Daarnaast kunnen fietsendragers en de trekhaak van een auto maar een beperkt gewicht dragen. Hierdoor komt het in de praktijk op aan dat de meeste fietsendragers niet geschikt zijn om elektrische fietsen mee te vervoeren.

Waar heb ik naar gekeken bij het selecteren van de beste fietsendrager?

Vanwege de gewichtscriteria vallen veel normale fietsdragers direct af voor het vervoeren van e-bikes.

Ik ben opzoek gegaan naar dragers die wel geschikt zijn voor e-bikes. De beste daarvan met elkaar vergeleken op veiligheid, bouwkwaliteit, gebruiksgemak en prijs.

Ik heb niet specifiek gekeken naar fietsendragers waarmee je slechts één elektrische fiets kunt vervoeren. Het minimum aantal elektrische fietsen dat ik wil kunnen vervoeren is twee.

Waarom dan alleen trekhaakdragers?

Naast fietsendragers voor op de trekhaak, zijn er ook fietsendragers die je op het dak van de auto kunt bevestigen. Dakdragers worden vaak gebruikt in de wielersport. Ook zijn er fietsendragers voor op de achterklep. Dit is vaak een goede optie als geen trekhaak hebt.

Maar helaas, er zijn op dit moment geen dak- en achterklepdragers die geschikt zijn voor elektrische fietsen. Dit type dragers heeft namelijk een lager maximaal laadgewicht dan de trekhaakvariant.

 • De meeste achterklepdrager laten je maar 30 kilo vervoeren.
 • Dakdragers nog minder, daar is 17 kg per fiets ongeveer de max.

Om met dit type fietsendrager toch elektrische fietsen te vervoeren zou onverantwoord zijn.

Kogeldruk trekhaak

Dus als elektrische fietser ben je aangewezen op fietsendrager die je op de trekhaak van je auto monteert. Heb je geen trekhaak op de auto? Overweeg dan eerst om een trekhaak te laten installeren op je auto. Heb je wel een trekhaak? Mooi! Controleer dan nog wel de maximale kogeldruk.

Het zit zo. De fietsendrager zelf moet sterk genoeg moet zijn om het gewicht van twee elektrische fietsen te kunnen dragen (zeg 22 + 22 = 44 kg). Daarnaast moet de trekhaak zelf ook in staat zijn om het gewicht van fietsendrager plus twee e-bikes te kunnen dragen. Weegt de fietsendrager zelf 17 kilo, dan moet de maximale kogeldruk dus 44 + 17 = 63 kg zijn.

Die zogenaamde maximale kogeldruk staat op een metalen plaatje, naast de trekhaak, in de buurt van de stekkeraansluiting. Kijk naar: ‘Maximum vertical load’.

Conclusie

Er zijn inmiddels aardig wat fietsendragers te koop die geschikt zijn voor elektrische fietsen.

Wil je het beste van het beste? Koop dan een Thule EasyFold XT 2. Deze fietsendrager is voorzien van alle gemakken en is kwalitatief erg goed afgewerkt.

Als je wat geld wil besparen raad ik de ProUser Diamant aan. Die is vergelijkbaar met de EasyFold XT 2 qua functies, maar aanzienlijk goedkoper.

Wat de keuze ook wordt. Veel plezier en rijgenot met je fietsendrager!


De beste keuzes samengevat

1. Thule EasyFold (933) XT 2

De beste fietsendrager voor elektrische fietsen


Thule EasyFold XT 2

De EasyFold XT 2 scoort bijzonder goed op alle vlakken. Deze fietsendrager springt boven alle concurrenten uit door het totaalplaatje van ultiem gebruiksgemak, Scandinavische bouwkwaliteit en de aandacht voor detail in de afwerking.

bekijk op bol.com
bekijk op amazon.nl

2. ProUser Diamant

De budgettopper elektrischefietsendrager


ProUser Diamant

De ProUser Diamant blinkt al jaren uit in prijs/kwaliteit-verhouding. Deze fietsendrager is een goedkoper alternatief voor de Thule Easyfold XT 2. De ProUser Diamant heeft alle belangrijke gemakken die de Thule EasyFold XT 2 ook heeft, maar voor een flink lagere prijs.

bekijk op bol.com

9 gedachten over “De beste fietsendrager voor elektrische fietsen 2020”

 1. Bedankt voor het delen van dit handige overzicht van fietsendragers. Ik zoek er zelf ook nog een, omdat we onze fietsen dit jaar mee willen nemen op vakantie. Ik ga de verschillende modellen snel met elkaar vergelijken!

  • Dat is gek, Jo. Thule zegt zelf dat dit niet zou moeten kunnen omdat de klemmen niet ‘te’ strak aangedraaid kunnen worden voor stalen frames. Maar als je zelf ziet dat je frame beschadigd raakt is het inderdaad verstandig om er een frame protector bij te nemen. Bedankt voor het melden. Ik zal het erbij zetten.

 2. Ik heb al 5 jaar de diamant fietsendrager en deze werkt fantastisch. Heel handig ook, dat samenvouwen. Ook leuk dat ie zowel 7 als 11 pins connectie heeft. Zeer aanbevelenswaardig product voor prettige prijs.

 3. Wij hebben een kleine auto met een afneembare trekhaak met een max kogeldruk van 50 kg. Te weinig voor 2 elektrische fietsen. Maar om nu alleen hiervoor een grotere auto te kopen lijkt me overkill.
  Is er niet een systeem dat een achterklepdrager combineert met een trekhaakdrager? Dan zou het makkelijk moeten kunnen.
  Er moet toch een manier zijn om een auto van 750 kg een last van 65 kg achterop te laten meenemen?

 4. Vraagje: ik bezit een opvouwbare tandem van Multicycle. Zou die ook op de ProUser Diamant passen? Want daarvan staan de wielen in opgevouwen toestand behoorlijk dicht bij elkaar.

Een reactie plaatsen